Skip to main content

Våra instruktörer

Vi som jobbar på Brass Monkeys har en sak gemensamt – vi brinner för sporten och för att lära ut den på ett tryggt och inspirerande sätt. Läs mer om oss genom att klicka in dig på respektive instruktör. Vi ses i studion!

Catrin

Välkommen till min studio - jag hoppas att du kommer trivas hos oss!

Välkommen till min studio - jag hoppas att du kommer trivas hos oss!

Min bakgrund är inom dans, från jazz till modernt till house, locking och hiphop, och jag trillade in på FLOW Pole fitness 2015 som streetlärare. För att förstå vad vi egentligen sålde så tog jag även pole-klasser och efter det tog det inte lång tid innan jag var helt betagen i denna fantastiska sport! Jag brukar säga att jag aldrig varit varken så stark som när jag hållit på med pole, och det är fortfarande sant! Våren 2017 tävlade jag amatörklass i SM, och är utbildad Level 2 domare enligt IPSF:s regler, och jag har dömt sex mästerskap internationellt.
Utbildningar som jag genomfört som hjälper mig att bli en bra pole och aerial hoop-instruktör:
Poleinstruktörskurs 2019, Ida Rosén
Pole instructor refreshment course, 2022, Cindy Cooijmans
Level 1 Anatomy, Physiology and Biomechanics, 2023. IPSF
Advanced Stretching Techniques, 2021, Bendy Kate
Coaches of High performance Education Program, 2023, WADA
Level 2 Judge, 2021-2023, IPSF
Recognised Coach, 2023, IPSF'
Coachande ledarskap, 2019, Mikael Fahlén

Du kommer träffa mig ofta på studion, vi ses där!

Beatrice

Det bästa med Polefitness är att det innehåller så många olika delar som dans, styrka och akrobatik.

Jag har en lång danserfarenhet från barn till gymnasieutbildning och även några år av cheerleading. Jag började med Pole fitness år 2015 som gav en extra touch till mitt dansintresse. År 2019 tävlade jag SM i PoleSport.

Det bästa med Polefitness är att det innehåller så många olika delar som dans, styrka och akrobatik. Det finns stora möjligheter till utveckling och variation och jag saknar inga delar i min träning!

Jag ser så mycket fram emot att få va en del i uppbyggandet av en studio som jag hoppas blir det självklara valet för alla träningssugna. En studio med stora visioner och framförallt god gemenskap. Min mål är att utvecklas på alla plan tillsammans med våra elever.

Erica

Kom som du är - pole är för alla!

År 2016 testade jag Poledance för första gången och blev direkt förälskad i sporten. År 2019 tävlade jag SM i PoleSport.
Min bakgrund inom träning är truppgymnastik och olika bollsporter när jag var yngre.

Poledance för mig är glädje, styrka och akrobatik. Jag blir alltid lika imponerad över vad kroppen kan göra!
Det bästa med sporten är att den är för ALLA!
Vi ses i studion!

Athina

Jag började med pole år 2015 och jag bara älskar sporten!

Jag började med pole år 2015 och jag bara älskar sporten!

Det fina med pole och vad den innebär för mig är för det första det sociala, man träffar många individer med olika förutsättningar och oavsett vad ens intentioner är så finns en gemenskap, värme och en glädje att tillsammans träna mot egna som gemensamma mål och detta är något jag inte upplevt i någon annan sport tidigare.

Det andra jag älskar med denna sporten är så klart styrkan och träningsformen i sig, den är utmanande både fysiskt och psykiskt på olika sätt och motiverar mig hela tiden till att bli bättre för min personliga utveckling.

Jag kan inte beskriva med ord hur lycklig jag är över att studion har öppnat! Jag ser så fram emot att träffa nya som gamla elever, att få dela erfarenheter och bara över lag ha ett ställe att komma till och känna gemenskap och tillhörighet.

Sabina

"Kom och dansa med mig, kom och dansa med mig!"

Ny text kommer snart!

Hanna (bor annorstädes f t)

Pole fitness, enligt mig världens roligaste träningsform!

År 2015 började jag med pole fitness, enligt mig världens roligaste träningsform. Pole fitness har gett mig mycket, men framförallt styrka, träningsglädje och självförtroende. Något jag försöker förmedla och spegla under mina klasser. Tillsammans med mig blir det ofta träningspass med fokus på någon form av styrka och kombinationer för det tycker jag väldigt mycket om. Jag älskar också att dansa och har min träningsbakgrund inom baletten.
År 2019 tävlade jag i SM och lyckades kamma hem en förstaplats i kategorin Pole Sport Professionell Senior Dam, något jag är otroligt stolt över och tacksam för.
Det var allt för mig, vi ses i studion. Och för dig som är ny, välkommen till polevärlden, den är fantastisk!

Majali

Jag vill undervisa för jag vet hur glad man blir när man klarar av sitt första trick!

Under tio års tid har jag tränat truppgymnastik och sedan sex år tillbaka är jag gymnastikledare. På gymnasiet läste jag dans, så jag har även erfarenheter inom både balett, stepp, jazz och modern dans. 2019 deltog jag i pole SM och tog guld i kategori amatör/junior.

Jag har under 2021 avslutat en hälsotränar-utbildning och kan utöver instruktör jobba som massör och kostrådgivare.

Jag började med pole 2016 och visste redan då att det var rätt träning för mig. Jag vet hur glad man blir när man klarar av sitt första pole trick och när man inser hur stark man faktiskt blir. Just därför vill jag undervisa denna fantastiska träningsform. Med min gymnastikbakgrund kommer ni få de bästa förutsättningarna för att bli så smidiga och akrobatiska som möjligt!

Emma (instruerar ej HT22)

Våga, tro på er själva, man behöver varken styrka eller vighet för att kunna börja och komma långt.

Emma heter jag och har tränat pole sedan november 2014. Jag började med pole för att jag behövde träna, men fann inte att gym och annan träning var kul för fem öre. Pole var utmanande och passade perfekt för mig som behövde träna upp kroppskontroll, styrka och rörlighet - jag hade absolut noll träningsbakgrund eller dans i mig och var dessutom stel som en pinne!

Jag fortsatte kämpa mig fram och 2015 köpte jag en egen stolpe för att kunna repetera det vi gjorde på klassen, vilket slutade med att jag tränade mer eller mindre varje dag. Tack vare detta fick jag en hyfsat snabb utveckling.

Idag jobbar jag huvudsakligen på FLOW med inriktning på att utbilda våra instruktörer. Detta innebär att jag därför reser runt mellan FLOWs olika studios i Sverige. Jag kommer att vara på Brass Monkeys en dag i veckan och ser väldigt mycket fram mot att få ha klasser i hemområdet!

Jag har deltagit i tre SM och ett VM, och kammat hem två guld; i dubbel med Frida Svensson och i singel i Elite-klassen.

Som instruktör på FLOW så har jag gått samtliga instruktörsgenomgångar, och kan utbilda på alla nivåer. Jag har även gjort elevatED Pole level 1 och 2 som är internationella instruktörsutbildningar.

Mitt största råd för er som är nyfikna på Pole:

Våga, tro på er själva, man behöver varken styrka eller vighet för att kunna börja och komma långt, jag är ett levande bevis på att det går, bara man vill!

Carl-Henrik

Alla lär sig handstående med mig som tränare!

Alla lär sig handstående med mig som tränare!
Min träningsbakgrund är… inget att tala om. Till skillnad från många andra instruktörer växte jag upp som sämst i klassen på idrott och fann glädjerörelse först i vuxen ålder när jag började träna gymnastisk styrketräning. Med det började min kropp och min hjärna samarbeta, och att röra mig och utforska ytterkanterna av min potential blev mitt största intresse och min passion!
Min styrka ligger inte i att inspirera genom att vara ett fysiologiskt under, utan i mitt öga för detaljer och i pedagogiken jag använder. När du tränar med mig är du garanterad ett gott skratt, ett bra träningspass och att du tar med dig något nytt varje gång!
Välkommen att dyka ner i handbalansens fantastiska värld tillsammans med mig!

Sara

Jag fastnade direkt för pole som dansform men också för de fysiskt utmanande bitarna.

Jag började med pole fitness år 2020 på en studio i Linköping. Jag fastnade direkt för polen som dansform men också för de fysiskt utmanande bitarna. Strax efter jag gått min första termin gick flyttlasset hem till Karlstad där jag hade hört om en ny studio som skulle öppna.

I april 2021 slog Brass Monkeys upp portarna och under premiärveckan gick jag min första klass här - och man kan väl säga att jag inte lämnat studion sedan dess. Det jag gillar mest med pole fitness är när man känner hur man blir starkare och bättre för varje termin. Vad jag klarar nu trodde jag aldrig var möjligt när jag precis hade börjat!

Under 2022 kommer jag att hålla i pole nivå 2 och lära mina elever att våga släppa fötterna från marken och börja klättra till nya höjder, hänga lite uppochner och en hel del tjusiga snurrar.

Vi ses i studion!

Amanda

Min passion för sporten kom strax efter mitt första barn.

Amanda heter jag och jag är utbildad och certifierad pole fitness- och twerkinstruktör. Jag har varit instruktör i fem år och hållit i klasser som pole, mammapole, twerk och chairdance. Min passion för sporten kom strax efter mitt första barn då jag sökte en träningsform som var stärkande, rolig och utmanande på samma gång. Det jag älskar med sporten är att den passar alla oavsett om vem du är eller vad du har gjort tidigare.
Brass Monkeys Karlstad
Sågverksgatan 6, Karlstad Aktivitetscenter
info@brassmonkeyspole.se