Skip to main content

Tävla

Runtom i Sverige och resten av världen arrangeras årligen flertalet tävlingar inom pole sport och pole art.

Pole Sport

I Sverige så är det Svenska pole och aerial-förbundet som arrangerar svenska mästerskapet i pole, under International Pole Sports federations(IPSF):s reglemente inom pole sport, artistic pole och aerial sport. Den tävlande väljer tävlingsgren, åldersgrupp och kategori (se nedan) och utför sedan ett nummer med musik som är ca fyra minuter långt. Numret ska innehålla vissa obligatoriska delar och påvisa den tävlandes flexibilitet, styrka, grace och flärd. Domarna är utbildade och tävlingen lyder under ett rigoröst system av regler och uppförandekoder.

De olika kategorierna indelas i nivå, amatör, professionell , semi-professionell och elit. Det går att tävla som singel eller med en kompis; dubbel.

Det finns dock fler arrangörer av nationella tävlingar i pole sport, t ex POSA (Pole Sports & Arts World Federation)

Pole Art

Om du som utövare är mer intresserad av det artistiska uttrycket så arrangerar Poletheatreworld årligen tävlingar i kategorierna Classique, Drama, Art och Comedy. Pole theatre uppmuntrar tävlande att berätta deras historia genom unika och spännande framträdanden i den stil som de föredrar, det är en prestationsbaserad tävling. (fritt översatt från Pole theatres hemsida).

Intresserad av att tävla?

Flertalet instruktörer på Brass Monkeys har tävlat inom pole sport och artistic pole, och ägaren är utbildad domare. Vi kan erbjuda bra stöd och coachning om du är nyfiken på att tävla. Vi kommer att hålla workshop i tävlingsteori i samband med SM, och erbjuda ett tävlingspaket för dig som är intresserad av att tävla. Vi kommer även att placera stängerna enligt tävlingsdimensioner så att man på bästa sätt kan förbereda sig inför tävling. Om du är mer nyfiken på tävling, vill tävlingsträna eller letar efter en coach, hör av dig så hjälper vi till!

Länkar

Svenskpoleochaerial.se
Polesports.org
Posaworld.org
Poletheatreworld.com